Gábris Gyula - Probáld Ferenc - Szabó Pál (szerk.) - Európa regionális földrajza 1-2. (természet- és társadalomföldrajz)
Könyv: Gábris Gyula - Probáld Ferenc - Szabó Pál (szerk.): Európa regionális földrajza 1-2. (természet- és társadalomföldrajz)

Európa regionális földrajza 1-2. (természet- és társadalomföldrajz)


Szerző(k):

Gábris Gyula - Probáld Ferenc - Szabó Pál (szerk.)

ELTE Eötvös, 2007
keménytáblás
ISBN: 9789634633198
Értékelés: Értékelés

Tetszik Neked a/az Gábris Gyula - Probáld Ferenc - Szabó Pál (szerk.) - Európa regionális földrajza 1-2. (természet- és társadalomföldrajz) című könyv? Oszd meg másokkal is:

Nem találod a tankönyvet, amit keresel? Nézd meg tankönyv webáruházunkban! Kattints ide: www.geniusztankonyv.hu

RENDELD MEG MOST!
Rendelésedet akár POSTAPONTRA is kérheted és a regisztrálnod sem kell ha nem szeretnél, ehhez válaszd a GYORS VÁSÁRLÁST! JOBBAN MEGÉRI! Rendelj 10000 Ft felett és a szállítás akár INGYENES!
(További részletek a Fizetés és szállítás menüpontban!)
Bolti ár: 8000 Ft
7200 Ft
27.68 €
Megtakarítás: 10%
Szállítás:
1-6 munkanap
Bolti készlet:

Miskolc
Géniusz Könyváruház
X
Kossuth Könyvesbolt
X
Egyetemi Könyvesbolt
Van
Ózd
Géniusz Könyváruház
X
KÍVÁNSÁGLISTÁRA
ISMERTETŐ
Európa regionális földrajza 1-2. (természet- és társadalomföldrajz) (Gábris Gyula - Probáld Ferenc - Szabó Pál (szerk.)) ismertetője:
ISMERTETŐ

Európa regionális földrajzáról az ELTE Eötvös Kiadó gondozásában utoljára 2000-ben látott napvilágot felsőoktatási tankönyv, amely ... Részletes leírás...

Európa regionális földrajzáról az ELTE Eötvös Kiadó gondozásában utoljára 2000-ben látott napvilágot felsőoktatási tankönyv, amely igen kedvező fogadtatásra talált, és rövid idő alatt elfogyott. A sokfelől megnyilvánulő sürgető igény késztette a Kiadót arra, hogy a könyv újbóli megjelentetését szorgalmazza, és ezzel - elképzeléseink és reményeink szerint - egy új, sikeres, valamennyi világrész földrajzát igényesen, korszerű szemlélettel bemutató sorozatot indítson útjára. A most közreadott, kétkötetes Európa nemcsak külső formájában és terjedelmében különbözik elődjétől, hanem tartalmában is gazdagodott. Az ELTE fiatal oktatógárdájának és az ő munkájukat szerkesztőként is összefogó Gábris Gyula professzornak köszönhető a legfontosabb változás, a kontinens természetföldrajzának a korábbinál sokkal részletesebb és alaposabb feldolgozása, amely önálló kötetet igényelt. A társadalomföldrajzi fejezetek a teljes egészükben Európa területén fekvő FÁK-tagállamok, mindenek előtt Ukrajna tárgyalásával bővültek. Az utóbbi évtized fejleményei természetesen szükségessé tették a többi ország anyagának kisebb-nagyobb mértékű átdolgozását is; e feladat jelentős része szintén fiatal kollégákra, elsősorban a szerkesztés számon gondját felvállaló Szabó Pálra hárult. Az élők sorából 2000 óta eltávozott kitűnő geográfusok - Nemerkényi Antal, Sárfalvi Béla és Hajdú-Moharos József - szellemi öröksége azonban az új Európa-kötetekbe is beépült, és azok biztos fundamentumát képezi.Európát joggal tekinthetjük tágabb hazánknak, s ezért a rá vonatkozó részletes földrajzi ismereteknek mind az iskolai oktatás, mind a közműveltség szempontjából kiemelkedő, sőt uniós tagságunk folytán egyre növekvő jelentősége van. Az ismeretanyag kiválasztása és rendszerezése során főként a tanárképzés és -tovább-képzés igényeit tartottuk szem előtt, de úgy véljük: a mind szorosabb egységbe fonódó Európa földrajzi jellemzése a világeseményekben eligazodni kívánó szélesebb olvasóközönség figyelmére is számot tarthat. (Ne feledjük: a nemzetek közötti megértés útja is a kölcsönös megismerésen át vezet.) Épp ezért különös gonddal törekedtünk a közérthető, világos fogalmazásra, továbbá igyekeztünk kiemelni a különböző országokra s régiókra jellemző központi problémákat, megvilágítani sajátos, különleges, egyedi vonásaikat. A terjedelem szabta korlátok között több eltérő léptékű megközlezítésnek is helyt adtunk; az egész kontinens, az integrálódó országcsoportok, az egyes államok és a kisebb tájak vagy régiók arculatának felvázolása ugyanis más-más földrajzi folyamatok, jelenségek, összefüggések feltárására nyújt lehetőséget. Újdonság, hogy az egyes országok tárgyalása a regionális politika módszereibe, célkitűzéseibe és eredményeibe is bepillantást enged. Probáld Ferenc DSc.egyetemi tanár Rövid leírás...
A szerző további művei

Gábris Gyula - Probáld Ferenc - Szabó Pál (szerk.)

Bolti ár: 8000
Ár: 7200 Ft
27.68 €
Megtakarítás: 10%
KÍVÁNSÁGLISTÁRA
Mit vettek még, akik ezt vették?

Horváth Károly

Bolti ár: 890
Ár: 801 Ft
3.07 €
Megtakarítás: 10%
KÍVÁNSÁGLISTÁRA

Derzsényi István

Bolti ár: 2990
Ár: 2691 Ft
10.34 €
Megtakarítás: 10%
KÍVÁNSÁGLISTÁRA

Gábris Gyula (szerk.)

Bolti ár: 1482
Ár: 1482 Ft
5.69 €
Megtakarítás: 0%
KÍVÁNSÁGLISTÁRA
Aktuális AKCIÓINK!
ESEMÉNYNAPTÁR - Ne maradj le a legjobb eseményekről!