Jaap Scholten - Báró elvtárs - Utazás az erdélyi arisztokrácia letűnő világában 2. kiadás
Könyv: Jaap Scholten: Báró elvtárs - Utazás az erdélyi arisztokrácia letűnő világában 2. kiadás

Báró elvtárs - Utazás az erdélyi arisztokrácia letűnő világában 2. kiadás


Szerző(k):

Jaap Scholten

Corvina, 2018
405 oldal
ISBN: 9789631365511
Értékelés: Értékelés

Tetszik Neked a/az Jaap Scholten - Báró elvtárs - Utazás az erdélyi arisztokrácia letűnő világában 2. kiadás című könyv? Oszd meg másokkal is:

Nem találod a tankönyvet, amit keresel? Nézd meg tankönyv webáruházunkban! Kattints ide: www.geniusztankonyv.hu

RENDELD MEG MOST!
Rendelésedet akár POSTAPONTRA is kérheted és a regisztrálnod sem kell ha nem szeretnél, ehhez válaszd a GYORS VÁSÁRLÁST! JOBBAN MEGÉRI! Rendelj 10000 Ft felett és a szállítás akár INGYENES!
(További részletek a Fizetés és szállítás menüpontban!)
Bolti ár: 3990 Ft
3392 Ft
13.04 €
Megtakarítás: 15%
Szállítás:
1-6 munkanap
Bolti készlet:

Miskolc
Géniusz Könyváruház
Van
Kossuth Könyvesbolt
X
Egyetemi Könyvesbolt
X
Ózd
Géniusz Könyváruház
X
KÍVÁNSÁGLISTÁRA
ISMERTETŐ
Báró elvtárs - Utazás az erdélyi arisztokrácia letűnő világában 2. kiadás (Jaap Scholten) ismertetője:
ISMERTETŐ

Nem sokkal Nicolae Ceauşescu 1989. december 25-én történt kivégzését követően Jaap Scholten holland író későbbi feleségével egy ... Részletes leírás...

Nem sokkal Nicolae Ceauşescu 1989. december 25-én történt kivégzését követően Jaap Scholten holland író későbbi feleségével egy ütött-kopott cabrióval nekivágott Kelet-Európának, hogy a Kárpátokon átkelve meglátogassa Bukarestben nagykövetként tevékenykedő nagybátyját. Az írót teljesen lenyűgözte az erdélyi táj szépsége, és később rendszeresen visszatért Európának ebbe a gyönyörű, de nehéz sorsú részébe.
Magyarországi és romániai utazásai során találkozott az egykor oly tekintélyes erdélyi arisztokrácia számos tagjával. Felkereste velük azokat a lakásokat többnyire pincéket és sufnikat , ahol a szocializmus alatt lakni kényszerültek, és járt azokban a munkatáborokban is, ahol annak idején kényszermunkát végeztettek velük. Scholten az egykori gazdag múltról és az üldöztetés borzalmairól faggatta őket. De találkozott a legfiatalabb nemzedék tagjaival is, és megkérdezte tőlük, mit szándékoznak tenni a kárpótlás keretében visszaszolgáltatott családi kastélyokkal és birtokokkal. Az így született izgalmas, megrendítő és felkavaró riportokat foglalja magába a Báró elvtárs, Scholten első dokumentarista munkája, amelyet 2011-ben a történelmi témájú könyveket díjazó Libris Geschiedenis Prijsszel tüntették ki Hollandiában. Rövid leírás...
A szerző további művei

Jaap Scholten

Bolti ár: 3990
Ár: 3392 Ft
13.04 €
Megtakarítás: 15%
KÍVÁNSÁGLISTÁRA

Jaap Scholten

Bolti ár: 2990
Ár: 2542 Ft
9.77 €
Megtakarítás: 15%
KÍVÁNSÁGLISTÁRA
Aktuális AKCIÓINK!
ESEMÉNYNAPTÁR - Ne maradj le a legjobb eseményekről!