Jane Austen - Büszkeség és balítélet
Könyv: Jane Austen: Büszkeség és balítélet

Büszkeség és balítélet


Szerző(k):

Jane Austen

Lazi, 2016
336 oldal
keménytáblás

ISBN 9632672984

Értékelés: Értékelés

Tetszik Neked a/az Jane Austen - Büszkeség és balítélet című könyv? Oszd meg másokkal is!

RENDELD MEG MOST!
Rendelésedet akár POSTAPONTRA is kérheted és a regisztrálnod sem kell ha nem szeretnél, ehhez válaszd a GYORS VÁSÁRLÁST! JOBBAN MEGÉRI! Rendelj 10000 Ft felett és a szállítás akár INGYENES!
(További részletek a Fizetés és szállítás menüpontban!)
Bolti ár: 2500 Ft
2125 Ft
8.16 €
Megtakarítás: 15%
Bolti készlet:

Miskolc
Géniusz Könyváruház
Van
Kossuth Könyvesbolt
X
Egyetemi Könyvesbolt
Van
Ózd
Géniusz Könyváruház
Van
KÍVÁNSÁGLISTÁRA
ISMERTETŐ
Büszkeség és balítélet (Jane Austen) ismertetője:
ISMERTETŐ

Jane Austen után csupán hat teljes regény maradt és néhány töredék, ám e viszonylag kis életmű páratlan és időtálló sorokkal ... Részletes leírás...

Jane Austen után csupán hat teljes regény maradt és néhány töredék, ám e viszonylag kis életmű páratlan és időtálló sorokkal gazdagította az irodalmat. Legismertebb és sok kritikus szerint legjelentősebb darabja a Büszkeség és balítélet című regény. Mint Austen többi művét, ezt is feszes szerkezete, klasszikus stílusa, szellemes dialógusai, pompás pszichológiája és nem utolsósorban írónőjének csillogó okossága teszik ma is élvezetes olvasmánnyá.

A regény regény szűk társadalmi körben mozog, de pompásan jellemzett alakok széles skáláját vonultatja fel. A jómódú Mr. Bennetnek falusi földbirtoka, buta és fecsegő felesége, valamint öt lánya van. Jane, a legidősebb szép és kedves, bele is szeret Mr. Bingley, a szomszéd birtok bérlője. De barátja, Mr. Darcy, aki gőgös, kellemetlen alak, nemcsak hogy kemény vitákba keveredik Elizabeth-tel, Jane briliáns eszű és éles nyelvű húgával, de barátját is lebeszéli a hozzá nem illő házasságról. Eliza rosszul ítéli meg Darcyt, s amikor az váratlanul megkéri a kezét, fejére olvassa gőgösségét és kikosarazza.
A regény végére mindkét főszereplő leküzdi hibáját: egyik a büszkeségét, másik az előítéleteket, s boldogan egymáséi lesznek, mire természetesen a másik pár boldogságának sincs többé akadálya. Rövid leírás...
A szerző további művei

Jane Austen

Bolti ár: 1390
Ár: 1390 Ft
5.34 €
Megtakarítás: 0%
KÍVÁNSÁGLISTÁRA

Jane Austen

Bolti ár: 2500
Ár: 2125 Ft
8.16 €
Megtakarítás: 15%
KÍVÁNSÁGLISTÁRA

Jane Austen

Bolti ár: 2999
Ár: 2549 Ft
9.79 €
Megtakarítás: 15%
KÍVÁNSÁGLISTÁRA

Jane Austen

Bolti ár: 1450
Ár: 1305 Ft
5.01 €
Megtakarítás: 10%
KÍVÁNSÁGLISTÁRA
Aktuális AKCIÓINK!