Szomolai Tibor - a Felvidék krónikása

Ha szeretnéd, VISSZATÉRHETSZ A KEZDŐLAPRA...

Hogy ki is Szomolai Tibor?

Most megtudhatod!


Vágsellyén született és a mátyusföldi Alsószelin nőtt fel, majd Pozsonyban járt gimnáziumba és egyetemre is, ahol az építőmérnöki karon végzett. Ezután visszatért szülőföldjére és előbb ott, majd Galántán a rendszerváltás idején rögtön vállalkozásba kezdett. Erdei gombát termesztett, majd hamarosan Rimaszombatra került. Ez kiváló vidék a vállalkozásához, a mai napig ebből él, ám ez idénymunka, hiszen leginkább nyáron és ősszel kell a munkálatok nagy részét elvégezni, az év fennmaradó részében több szabad ideje van és mivel mindig is ott volt benne az alkotás iránti vágy, ezért kezdetben a festészettel kísérletezett, de készített áttört húsvéti tojásokat is, amivel számos díjat nyert, ám végül a Fáklyavívő című lap szerkesztése közben az írásban találta meg azt, amiben igazán kiteljesedhetett...

Eddig megjelent művei:

Szobolai Tibor: A klán - Maffia és politika a Felvidéken


Szomolai Tibor könyvének a Felvidék adta a témát, de ezúttal a kilencvenes évek sötét korszakába, a Csallóköz szívébe viszi el olvasóit, miközben azt is érzékelteti, mennyire támogatta az alvilágot a kilencvenes években a politikai hatalom.

TÖMEGGYILKOSSÁG DUNASZERDAHELYEN…

A PÁPAY-KLÁN VÉGZETE A FONTÁNA BÁRBAN…

- harsogták az újságok címlapjai 1999 márciusának utolsó hétvégéjén. Mindenki a mészárláson szörnyülködött, hiszen korábban még sehol sem történt hasonló nagyságrendű, egyszerre tíz áldozattal járó alvilági leszámolás. A mű ezen gyászos eset kapcsán mutatja be azt a bársonyos forradalmat követő zűrzavaros évtizedet, amelyet az időszak meghatározó szlovák politikusa után a köznyelv leginkább csak Mečiar-korszakként emleget. "A klán" nem szokványos maffiaregény. A történetben a gengszterek és a könnyű nők mellett színes kavalkádban vonulnak fel politikusok, bukott kommunisták, rendszerváltók és számtalan más fura szerzet, akik mindannyian hozzájárultak egy jobb sorsra érdemes ország tönkretételéhez.

Bolti ár: 4000 Ft Webes ár: 3400 Ft

További képek a különlegesen kötött könyvről (rákattintva nagyítható):


Szobolai Tibor: Felvidéki saga


Nehéz a Felvidéken magyarnak lenni?

Erre a gyakran felvetődő kérdésre nem adható egyszavas válasz.

Talán ebből a mátyusföldi magyarok sorsát bemutató regényből közelebb juthatunk az igazsághoz. A Felvidéki saga családregény, de több annál. Egy nincstelen zsellérlány és az ő utódainak sorsa által a felvidéki magyarság hányattatásait mutatja be. Mindezt az egyszerű emberek szemszögéből, akik számára az csak újsághír, hogy valamelyik messze délen fekvő városban lelőtték a trónörököst, de az már véres valóság, hogy ennek következtében az egyik családtag odaveszett a fronton. Angyal Mária története az ezeréves magyar királyság végnapjaiban, a XX. század elején kezdődik. Átéli és megszenvedi az I. világháborút, Trianont, a II. világháború borzalmait és a csehországi deportálást. A kommunizmus éveit, a prágai tavaszt, a bársonyos forradalmat, Csehszlovákia szétválását és Szlovákiának az Európai Unióba való belépését már az utódai élik meg. Minden hányattatás ellenére a néhai szegény asszony leszármazottai egy családi találkozó alkalmával elégedetten vethetnek számot a múlttal, és bizakodóan tekinthetnek a jövőbe: „Bár a család fájáról sok levelet messze sodortak a történelem viharai, a rokonság jelentős része még mindig a két ősi fészekben, Királyrévben és Alsószeliben él. Magyarságunkat megtartottuk. Ha körülnézünk, láthatjuk, a család fája erős és egészséges. Abban is biztosak lehetünk, ha segítjük egymást és összetartunk, akkor az Úr is megsegít bennünket és nincs az az erő, amely ezt a fát ebből a földből kitéphetné.”


Bolti ár: 4500 Ft Webes ár: 3825 Ft

További képek a különlegesen kötött könyvről (rákattintva nagyítható):
Hogyan juthatok el a GÉNIUSZ KÖNYVÁRUHÁZBA?
Nyomj egy LIKE-ot, ha tetszik a webáruházunk!

+ Csatlakozz FACEBOOK OLDALUNKHOZ!
Ehhez, csak kattints ide!


Géniusz Könyváruház - Minden könyvben géniusz!
WWW.GENIUSZ.HU | INFO@GENIUSZ.HU | +36 (46) 412-878