Takács László (Szerk.) - Pálinka világa - Quintessence 2018
Könyv: Takács László (Szerk.): Pálinka világa - Quintessence 2018

Pálinka világa - Quintessence 2018


Szerző(k):

Takács László (Szerk.)

A „Quintessence Pálinkás Könyvek” harmadik kötete

Ongai Kulturális Egyesület, 2018
keményborítós
ISBN: 9772498862637
Értékelés: Értékelés

Tetszik Neked a/az Takács László (Szerk.) - Pálinka világa - Quintessence 2018 című könyv? Oszd meg másokkal is:

Nem találod a tankönyvet, amit keresel? Nézd meg tankönyv webáruházunkban! Kattints ide: www.geniusztankonyv.hu

RENDELD MEG MOST!
Rendelésedet akár POSTAPONTRA is kérheted és a regisztrálnod sem kell ha nem szeretnél, ehhez válaszd a GYORS VÁSÁRLÁST! JOBBAN MEGÉRI! Rendelj 10000 Ft felett és a szállítás akár INGYENES!
(További részletek a Fizetés és szállítás menüpontban!)
Bolti ár: 5000 Ft
4250 Ft
16.34 €
Megtakarítás: 15%
Szállítás:
1-6 munkanap
Bolti készlet:

Miskolc
Géniusz Könyváruház
Van
Kossuth Könyvesbolt
X
Egyetemi Könyvesbolt
X
Ózd
Géniusz Könyváruház
X
KÍVÁNSÁGLISTÁRA
ISMERTETŐ
Pálinka világa - Quintessence 2018 (Takács László (Szerk.)) ismertetője:
ISMERTETŐ

A Quintessence Pálinkás Könyvek harmadik kötete ‒ a korábban megjelent kötetekhez hasonlóan ‒ három fejezetre tagolódik: I. Gyökerek ... Részletes leírás...

A Quintessence Pálinkás Könyvek harmadik kötete ‒ a korábban megjelent kötetekhez hasonlóan ‒ három fejezetre tagolódik: I. Gyökerek ‒ múlt, II. Értékek – jelen, III. Lehetőségek – jövő.

A Gyökerek ‒ múlt fejezetben olyan forrásokat válogattunk össze, amelyek szorosan kapcsolódnak a XIX‒XX. század fordulójának pálinkafőző berendezéseihez, szokásaihoz. Mai szemmel érdekes lehet a korabeli tervezési és kivitelezési elképzelések összehasonlítása a napjainkban elterjedt modern lepárló berendezésekkel és a gyakorlatban alkalmazott desztillálási elméletekkel.

Az Értékek – jelen fejezetben a 2018. évi Quintessence Pálinkaverseny azon aranyérmes kereskedelmi tételét mutatjuk be ‒magyar és angol nyelven ‒, melyek a pálinkabarát fogyasztók számára hozzáférhetőek, illetve a jelen értékeit kiemelkedően megtestesítik és reprezentálják.

A Lehetőségek – jövő fejezetben a 2016-ban megjelent fahordós érlelésről szóló tanulmány második részében az érlelés konkrét kutatási eredményeiről tájékozódhatnak a tisztelt olvasók. A fejezet másik tanulmánya a csonthéjas gyümölcsökből készített pálinkák legalapvetőbb fajtasajátosságait veszi számba, kitérve a versenyeken legtöbbször nevezett fajtatiszta pálinkák egyedi jel-
lemzőire is. Bátor és egyedülálló vállalkozás ez, hiszen a pálinkaversenyeken az utóbbi években megsokszorozódott, ugrásszerűen megnőtt a fajtatiszta gyümölcspálinkák és az egzotikus gyümölcsökből készült párlatok száma. Ezek fajtajellegéről, jellemző karakteréről pedig alig vagy egyáltalán nem ejtenek szót a közkézen forgó szakmai kiadványok és könyvek.

E hármas egységben a gasztrovilág megszállott ínyenceitől kezdve, a pálinka előállításával foglalkozó szakembereken át, egészen e nevezetes hungarikumunk kultúrtörténete iránt érdeklődő olvasóig és az egyszerű pálinka fogyasztóig mindenki talál a maga számára érdekes, eddig nem ismert epizódokat, útmutatókat vagy épp tanácsokat. Olyan szakmai ismereteket, ami továbbgondolásra érdemes, ami pozitívan befolyásolja a pálinkáról alkotott összképet határon innen és túl, ami elősegíti a minőségi pálinkakészítés és fogyasztás felnőttkorba lépését, magasabb szintre emeli, pozitívan befolyásolja a pálinkák kulturált és értő fogyasztói attitűdjét.

A Függelékben a Quintessence (IX.) Pálinka- és Párlatverseny – 2018 adatait és eredményét tesszük közre. A fotók a versenyre nevezett tételekhez kötődő ongai értékelő/bíráló zsűrizésen, illetve Miskolc – Lillafüred Palotaszállójában, az idén januárban megrendezésre kerülő díjkiosztó gálán készültek.

Takács László
szerkesztő,
a Quintessence Pálinka- és Párlatverseny versenyigazgatója Rövid leírás...
A szerző további művei

Takács László (Szerk.)

Bolti ár: 5000
Ár: 4250 Ft
16.34 €
Megtakarítás: 15%
KÍVÁNSÁGLISTÁRA
ESEMÉNYNAPTÁR - Ne maradj le a legjobb eseményekről!