Szeretnéd megtudni melyek az idei év legjobb könyvei? Tudd meg a Géniusz Ünnepi TOP10-ből!

Ha szeretnéd, VISSZATÉRHETSZ A KEZDŐLAPRA...Géniusz Könyváruház Ünnepi TOP10 - Tudd meg mit olvas mindenki!

Tudd meg, mit olvas mindenki! Kíváncsi vagy melyek az év legjobb könyvei?
Nézd meg összeállításunkat!


TOP I.

Főszerepben a misztikum, a kaland és egy kis borzongás!

Lőrincz L. László: Óriások I-II.

Miről szól?

Longo őrmester megtalálja az óriások csontvázait Szardínián, de ellopják őket. Felbukkan a titokzatos Santarcangeli atya, aki tudja, hogyan jutottak a vijjogók és az óriások Amerikába. Vermes haciendáján ismét áll a bál: a vijjogók újra hozzá járnak vacsorázni. Amerikai elnökök vadászata: előbb ők vadásznak, aztán rájuk vadásznak. Indul a második expedíció. Ismét felbukkannak a „zöldek”, Biti és az indián asszony. Biti utálja a sült ezerlábút, de a nyers békát sem szereti. Ha megrázol egy fát, hulla esik le róla. Egészen addig tart a horror, amíg...

Szeretném megrendelni!

Szerintünk miért TOP10?

Kétség sem férhet hozzá, hogy Lőrincz L. László az ország legsikeresebb írója! Természetesen, ez nem véletlen... Könyvei vérbeli misztikus-kalandregények és ez alól nem kivétel legújabb könyve sem! Szeretnél kicsit borzongani? Egyébként nem árt ha tudod, hogy Lőrincz L. László járt is azokon a helyeken, amikről ír! Akkor ez a Te könyved! Ráadásul 2018. december 6-án 15:00-tól még találkozhatsz is az íróval!

Rendeld meg most!TOP II.

Kalandozás a sütemények édes világában...

Bernáth József: Édes emlékek anyukámtól

Miről szól?

Sokszor a legegyszerűbb, leghétköznapibb sütemények elkészítéséhez a legnehezebb megbízható receptet találni. Akinek nem volt olyan szerencséje, mint nekem, hogy édesanyám minden ebédhez frissen sült süteményt tálalt, a recepteket pedig továbbadta nekünk, gyermekeinek, annak óriási segítség lesz legújabb könyvem. Ebben a kötetben 54 klasszikus sós és édes sütemény receptjét osztom meg Önökkel, melyeket anno anyukáinktól vagy a nagyiktól leshettünk el. Ráadásul sok olyan hasznos tanácsot és praktikát is elárulok, melyek segítenek abban, hogy tökéletesen sikerüljenek süteményeink, akár zserbót, mézes bélest, fánkot, darázsfészket, non plus ultrát, piskótatekercset, vagy éppen krumplis pogácsát, sajtos tallért készítünk. Bízom benne, hogy aki egy kicsit is édesszájú, vagy egyszerűen csak szívesen felidézné gyermekkorának legédesebb ízeit, szívesen forgatja majd ezt a könyvet.

Szeretném megrendelni!

Szerintünk miért TOP10?

Bernáth József - az ország sztárséfje - új könyvvel örvendeztette meg rajongóit. A Séf úr ezúttal a sütemények világába kalauzol el minket, úgy ahogyan csak ő tud! Stílusosan, lezseren és persze mennyei ízekkel! Ráadásul 2018. december 12-én 16:00-tól még találkozhatsz is vele!

Rendeld meg most!TOP III.

A Miskolc mesekönyv!

Tajthy Krisztina, Boda Lídia, Merényi Dániel (Príma-díjas) illusztrációival:
Milli és Rémi miskolci kalandjai


Miről szól?

Nem könnyű a költözés! Új város, új osztály, új barátok... Milli is így kezdte a tanévet, nem is sejtve, hogy Miskolc mennyi csodás élményt tartogat majd számára - melyeket kis barátja, Rémi, a denevér csínytevései tesznek még viccesebbé, máskor meg még izgalmasabbá. Milli és Rémi történetein keresztül te is felfedezheted a város és környékét!

Szeretném megrendelni!

Szerintünk miért TOP10?

Nem sok város mondhatja el magáról, hogy saját mesekönyvet kap, Miskolc esetében ez is megtörtént! Egyedi kezdeményés egyedi stílusban tálalva. Kedves történeteken keresztül "barangolhatjuk" be Miskolcot és ismerhetjük meg a nevezetéssegeket. Ráadásul 2018. december 7-én 14:00-tól még találkozhatsz is az alkotókkal!

Rendeld meg most!TOP IV.

Önkonfrontációnak és csendes katarzis...

Kégl Ildikó: Életszag

Miről szól?

"Az írásművészet közismerten nehéz műfaja a novella. Az epikus közlés szabadságával szemben vállalnia kell a mondanivaló feszes, szinte dramatikus sűrítését, hogy az üzenet katartikus erővel hasson olvasójára. Az ifjú írónőnek - Kégl Ildikónak - sikerült jó novellákat írnia, és elérnie az olvasók szívéhez. Novelláinak különlegessége három érték összefonódása: elsőképpen az aktuális probléma gyanánt megjelenített, valójában örök emberi konfliktusok, az örökzöld, fájdalmasan közös lelki és kapcsolati helyzeteink megidézése. Második sajátos értéke a pszichológiai hitelesség, az a tudás, amellyel akár esszé formájában is megírhatná mindazt, amit mégis novellaként formál meg, hogy ezáltal elérje olvasóinak érzelmi rezonanciáját. Meghökkentő könnyedséggel használ pszichológiai szakfogalmakat, pl. egy "regresszíven szenzitív" szőke lelkű nőt idéz egyik novellájában, aki voltaképpen barna hajú, de a novellában hamarosan kiderül esendősége, gyengesége, "szőkesége". Világossá válik, miért is regresszív és szenzitív. Kégl Ildikó szinte pszichológiai ismeretterjesztést szolgál az írásaival, amiképpen például arról a férfiról ír, aki "túl alacsony volt a boldogsághoz". Főhősében ismerhetjük meg az önbizalom hiányának végzetes boldogtalanságát, tragédiáját. Vajon ráismerünk-e az önmaga elfogadására képtelen férfiban és őt reménytelenül szerető párjában életünk hasonló helyzeteire, ismerős alakjaira, vagy akár saját Achilles sarkainkra? Kégl Ildikó ügyesen gondoskodik erről a konfrontációról. Üzenetei olyan finom rejtekutakon szivárognak be a szívekbe, hogy már csak akkor vesszük észre a hatást, amikor érzelmileg rezonálva állást foglalunk. Harmadik írói erénye a személyes őszinteség. Érezzük, tudjuk, "kiolvassuk" a novellák hőseinek önmagukkal való viaskodásából az önelfogadás, önbizalom és életbátorság kulcsélményének fontosságát az író személyes világában is. Ez a vállalás tiszteletre méltó, bátor és példaadó. Vajon a "Gyapjúkabáttá vált történet" főhőse az elhantolt vágyak nosztalgikus emlékeinek melegében mennyire tud kárpótlást nyerni, és veszteségét elhordozni? Vajon a nap mint nap tükörbe néző, önszembesítő tekintet hogyan tudja az önelégületlenség rázuhanó érzését elhordozni? Folytathatnám a leheletfinom lélektani állapotokból hozzánk érkező üzenetek sorolását, ehelyett azonban inkább a könyv elolvasását javasolom, hogy minden olvasó része lehessen az önkonfrontációnak és a csendes katarzisnak. Olvassátok hát el mielőbb Kégl Ildikó novelláskötetét!" - Bagdy Emőke prof. dr.

Szeretném megrendelni!

Szerintünk miért TOP10?

Egy könyv, amelyet Bagdy Emőke prof. dr. méltatott egyértelműen érdekes és értékes. Ráadásul, ha még azt is eláruljuk, hogy a hangoskönyv változat (Igen! Az is létezik belőle!) elkészítésében két ismert színész Nemcsák Károly és Seres Ildikó működött közre, nos most már biztos Ti is értitek, miért is gondoljuk az egyik legérdekesebb kiadványnak! Ráadásul két üzletünkben is találkozhatsz az alkotóval (természetesen külön-külön időpontokban), Miskolcon a miskolci Géniusz Könyváruházban december 14-én 17:00-tól, illetve Ózdon, az Ózdi Géniusz Könyváruházban - Greta May társaságában - december 18-án 15:00-tól!

Rendeld meg most!TOP V.

Szeretsz, vagy ölsz?

Greta May: Ölelj és ölj

Miről szól?

Cathrin, hogy kitörjön öccsével az otthoni merev, elitista környezetből, még attól sem riad vissza, hogy beépüljön egy bűnszervezetbe. Ravasz manipulációinak köszönhetően olyan eseményláncolatot indít el, mely nemcsak a szabadságukat, hanem életben maradásukat is veszélyezteti. A rendőrség és a gengszterek elől egyaránt menekülni kényszerül a testvérpár, s mintha mindez nem lenne elég, Cathrin olthatatlan szenvedélyre lobban egy férfi iránt, akit túl veszedelmes szeretni.

Szeretném megrendelni!

Szerintünk miért TOP10?

Greta May könyvei nemcsak a sztorirjuk és a mesteri történetvezetés miatt érdekesek, hanem azért is, mert az alkotó korábban maga is az igazágszolgáltatás területén dolgozott, így volt rálátása a való élet sötétebb vetületeire is... Találkozz vele 2018. december 18-án (Kégl Ildikó társaságában) 15:00-tól!

Rendeld meg most!TOP VI.

A múlt és a jelen drámája, ahogy csak Kepes tudja megírni...

Kepes András: Istenek és emberek

Miről szól?

Három magyar házaspár egy svájci luxusvillában reked. A természet fenyegető árnyékában, a válogatott gasztronómia finomságok mellett terítékre kerül a múltjuk és a jelenük, miközben konfliktusaikban felsejlik napjaink emberének drámája az erkölcsi és szellemi kapaszkodóit vesztett világban. Nem csak az emberek esnek csapdába, hanem kelepcébe kerül a szerelem és a szexualitás, a barátság és a gyanakvás, a bírvágy és a hatalom, s talán még a párbeszéd esélye is... Kepes András új regénye a Tövispuszta és a Világkép drámai folytatása.

Szeretném megrendelni!

Szerintünk miért TOP10?

Kepes Andrást kétégtelenül a legnagyobb kortárs magyar írók között emlegethetjük. Gondoljatok csak a könyv előzményeire a Tövispusztára, vagy épp a Világképre. Mind-mind a valóságot ábrázolja, úgy, ahogyan ezt csak ő tudja megírni, de beszéljen helyettünk néhány sor az új könyvből: "Minden megváltozik, minden másról szól már ma is, mint amiről a politikusok papolnak és amitől az emberek szoronganak, vélte Ézsiás Benedek. Szétfeszítette a tudat, hogy már soha senkit nem tud meggyőzni semmiről, mert megtagadták őt a szavak. Persze, gondolta, lehet, akkor se tudná megértetni magát, ha megmaradt volna a beszéde, hiszen hány ékesszóló, okos ember figyelmezteti az emberiséget, hogy mi vár rá, ahogy a próféták is hiába üvöltözték a jövendölésüket és az átkaikat. Az emberek saját előítéleteik rabjai, és a cellájukba nem szűrődik be más gondolat, csupán saját véleményük visszhangjának örvendeznek."

Rendeld meg most!TOP VII.

A legszebb vallomás amit valaha hallottál!

Müller Péter: Vallomás a szerelemről

Miről szól?

A szerelem titkait keresi ez a könyv. Nem veszélytelen kaland, de érdemes vele tartani. Rejtély, hogy a szerelem szó a világ valamennyi nyelve közül miért csak a magyarban létezik. Nemrég kiderült, hogy ez volt őseink alapszava, amelyre egy ma is érvényes, hatalmas gondolatrendszer épül. Ezer évig rejtegetni kellett, mert üldözték, és sok embert megöltek miatta. Ilyen vészes ez a szó. A szerző izgalmas felfedezőútját ez az "illegalitásból" nemrég felszínre került ősi magyar világkép inspirálta, amelynek alapeszméje a dualitás: a férfi- és női minőség isteni szerelméből születik az egész világ. Az író beszél a közveszélyessé vált, ötezer éves férfiuralom összeomlásáról, a nők mai öntudatának forradalmi változásáról, lelkünk varázshatalmáról, a szeretet és a szerelem különbségéről, a szeretkezésről és a magányról, a titkos szerelmek megrendítő történetéről, a "szívvel látás" misztériumáról, és megkísérel válaszolni arra az örök kérdésre, hogy van-e Igazi, és megtaláljuk-e. Merész kincskeresés ez a könyv, melynek minden fejezetét az író személyes élménye hitelesíti.

Szeretném megrendelni!

Szerintünk miért TOP10?

A csodák mestere Müller Péter, az egyik legnagyobb hatású kortárs író. Nem véletlen, hogy szinte mindegyik könyve bestseller. Most az egyik legszebb emberi érzést, a szerelmet járja körbe. Hogy miért? Például ezért: "Szerelmes vagyok. Hatvankét éve. Ez a történelmi korokon áthúzódó személyes élményem szülte ezt a könyvet. Nem a tartós párkapcsolatról, hanem a szerelemről írtam. Az öröklángról, amelyről tudom, hogy nem lesz parázs soha. Láng marad mindig. Azt is tudom már, hogy öregkorunkban lobog a legszebben és legizzóbban. A búcsú gyönyörűbb, mint a találkozás. Életem összegezése ez a mű."

Rendeld meg most!TOP VIII.

Ilyen csapat csak egy volt a világon!

David Bailey: Az aranycsapat története

Miről szól?

1953. november 25-én - hatvanöt éve - a magyar labdarúgó válogatott "az évszázad mérkőzésén" 6:3-ra legyőzte az angolokat. David Bailey könyve ezzel a meccsel kezdődik: a Vasfüggönyön túlról jött "mágikus magyarok" nemcsak játékukkal nyűgözték le a zsúfolásig megtelt Wembley stadion közönségét, hanem egészen modern szerelésükkel is. Mintha a múlt és a jövő találkozott volna. És sok angol szurkoló akkor úgy érezte, nem lehet annyira rossz az a kommunista ország, amelynek ilyen ragyogó futballistái vannak. A Magyarországon élő David Bailey több mint tíz évvel ezelőtt határozta el, hogy megírja az Aranycsapat történetét: meg akarta érteni, hogy ebben az országban - amely immár az otthona, s ahol futballrajongóként be kell érnie a gyengécske mai magyar focival - az ötvenes években hogyan bukkanhattak fel egyszer csak káprázatosan tehetséges focisták tucatjai. Mi a titka az Aranycsapatnak? David Bailey könyve a legjobb angol történetíró hagyományok szellemében egyszerre precíz és olvasmányos, és a kényes kérdések vagy furcsa ellentmondások feltárásától sem riad vissza. Leírja az akkori Magyarország, a Rákosi-diktatúra minden szörnyűségét, és azt is, hogy az Aranycsapat tagjai, akik közül jó páran köztudottan gyűlölték az új rendszert, hogyan tudtak együtt élni vele - és óriási sikereket aratni nemcsak a maguk és a magyar futballszurkolók, hanem a politikai vezetés számára is. Sok nagyszerű könyv jelent már meg az Aranycsapatról, de David Bailey-é az első olyan, amely ezt a történetet a maga minden ellentmondásával, furcsaságával, a politika és a sport összefonódásait is vizsgálva, az elejétől a végéig, regényesen elmeséli nekünk.

Szeretném megrendelni!

Szerintünk miért TOP10?

Az Aranycsapat... Elég ha csak annyit mondunk 6:3 és mindenki tudja miről van szó! No és persze a nevek: Lantos Mihály, Puskás Ferenc, Grosics Gyula, Lóránt Gyula, Buzánszky Jenő, Hidegkuti Nándor, Kocsis Sándor, Zakariás József, Czibor Zoltán, Bozsik József, Budai II. László amik a világ minden táján ismerősen csengenek! Igazi legendák mind, ahogyan kicsit nyugatabbra mondják: Mighty Magyars, ezúttal amerikai szemmel...

Rendeld meg most!TOP IX.

Szerelem? Thriller? Nem! Ez Zarah!

Náray Tamás: Zarah öröksége

Miről szól?

Zarah és családjának története ott folytatódik, ahol az első kötetben abbamaradt: Carla, az asszony nemrég megtalált unokája épp egy titkos küldetésre indul Dél-Amerikába a hódolójával, Yaakovval, hogy felkutassák a másik elveszett unokát, és kiderítsék, hogyan keveredhetett egy országhatárokon átívelő, szövevényes bűntény kellős közepébe. Az ikerlányok találkozása azonban távolról sem úgy sikerül, ahogy azt eltervezték, ez pedig olyan események lavináját indítja be, mely alapjaiban változtatja meg a család összes tagjának életét - s arra is rákényszeríti őket, hogy mindent felülvizsgáljanak, amit magukról, egymásról, bűnről és bűnhődésről, szeretetről és gyűlöletről korábban gondoltak.

Szeretném megrendelni!

Szerintünk miért TOP10?

Náray Tamás regényének folytatása épp olyan mozgalmas és szerteágazó, mint Zarah családja: hol szerelmi történet, hol izgalmas thriller, hol a II. világháború kimondatlan titkainak nyomába eredő történelmi regény. Leginkább azonban egy fordulatos családtörténetbe csomagolt elmélkedés arról, mennyire kiszámíthatatlan és törékeny kincs az emberi élet.

Rendeld meg most!TOP X.

A történet, amit mindenki ismer mégis megunhatatlan...

Karácsony éjjelén - 11 ünnepet idéző hanggal

Miről szól?

Ho-ho-hó! Tarts te is a Télapóval, aki karácsony éjjelén végigjárja a jó gyerekek házait. A kicsik már nagyon várják... vajon tényleg rénszarvasok húzzák a szánját és a kéményen át érkezik a kandallóba? Mindenkinek hoz ajándékot, aki megérdemli? Derítsd fel Télapó titkait!

Szeretném megrendelni!

Szerintünk miért TOP10?

Azért csak a gyerkőcök azok, akik a legjobban élvezik a karácsonyt és ez nem is csoda! A gyönyörű karácsonyfa, a sok-sok ajándék, a finom illatok, a család... No és persze a várakozás öröme! Vajon mit hoz a Jézuska, vagy épp a Télapó! A klasszikus és megunhatatlan történet, ráadásul a tizenegy hang és a kedves illusztrációk még segítenek ünnepi hangulatba kerülni a család minden tagjának!

Rendeld meg most!


Személyesen vennéd át a rendelésed?
Így juthatsz el a GÉNIUSZ KÖNYVÁRUHÁZBA!

Nyomj egy LIKE-ot, ha tetszik a webáruházunk!

+ Csatlakozz a FACEBOOK OLDALUNKHOZ!
Ehhez, csak kattints ide!


Géniusz Könyváruház - Minden könyvben géniusz!
WWW.GENIUSZ.HU | INFO@GENIUSZ.HU | +36 (46) 412-878