Szeretnéd megtudni melyek az idei év legjobb könyvei? Tudd meg a Géniusz Ünnepi TOP10-ből!

Ha szeretnéd, VISSZATÉRHETSZ A KEZDŐLAPRA...Géniusz Könyváruház TOP10 - Tudd meg mit olvas mindenki!

Tudd meg, mit olvas mindenki! Kíváncsi vagy melyek az év legjobb könyvei?
Nézd meg összeállításunkat!


TOP I.

Főszerepben a misztikum, a kaland és a keleti kultúra!

Leslie L. Lawrence: Matrjoska és az őrült szerzetes I-II.


Miről szól?

Valaki belő Leslie L. Lawrence ablakán, előkerül egy titokzatos matrjoska baba, Nalá kolostorát elöntik a kincsvadászok, Karcsig rinpócse utálja a piszkos és büdös szerzetesnőket, az őrült Dokpa be akarja foltozni a betegségek zsákját; miközben gyilkosság gyilkosságot követ a békés lámakolostorban. Lord Halifaxet elrabolja egy női harisnya, majd két helikopter is eltűnik a szakadék mélyén. És végül azok az elátkozott Fabergé-tojások...


Szerintünk miért TOP10?

Kétség sem férhet hozzá, hogy Leslie L. Lawrence az ország legsikeresebb írója! Természetesen, ez nem véletlen... Könyvei vérbeli misztikus-kalandregények és ez alól nem kivétel legújabb könyve sem! Szeretnél kicsit borzongani? Imádod a keleti kultúrát? (Nem árt ha tudod, hogy Leslie L. Lawrence járt is azokon a helyeken, amikről ír!) Akkor ez a Te könyved! Ráadásul 2017. december 8-án 14:00-tól még találkozhatsz is az íróval!
Rendeld meg most!


TOP II.

Csak őszintén! Légy mindig hű Önmagadhoz!

Jakupcsek Gabriella - És Te hogy vagy?


Miről szól?

Jakupcsek Gabriella a Megúszhatatlan után ismét közös gondolkodásra hívja az olvasót! Az ismert műsorvezető szokásához híven kérdez, egyre csak kérdez.Lehetünk fiatalok, idősebbek, gyerekes szülők, vagy gyerektelenek,élhetünk párkapcsolatban, vagy szingliként, ő számba veszi a lehetséges élethelyzeteket.Olyasfajta kérdésekre keresi a választ,hogyan neveljünk boldog gyereket, hogyanboldoguljunka magánéletben, a munkahelyen, melyek a párkeresés és a párkapcsolat buktatói, vagy hogyan élhetünk túl egy válást.Azon gondolkodik, mik a lehetőségeink, ha boldogtalan kapcsolatban élünk,vagy épp egy szerelmi háromszögben jutunkszerephez. Honnan merítsünk erőt, hogy ki tudjunk szállni, és tovább tudjunk lépni. Emelt fővel. Hajlamosak vagyunk túl sokat foglalkozni másokkal, mások életével, vagy éppen véleményével, eltűrjük, hogy megmondják, mit gondoljunk, s közben megfeledkezünk arról, mivel tartozunk saját magunknak. Szeretjük a másik embert önmagunk tükrében nézni és látni, és sokszor felszínesen ítélkezünk. Pedig annyifélék vagyunk. És te hogy vagy? - kérdezi Jakupcsek Gabriella,megindítva egy lehetséges őszinte beszélgetést, elsősorban önmagunkkal...


Szerintünk miért TOP10?

Be kell vallanunk, mi már az előző Jakupcsek könyvet, a Megúszhatatlant is imádtuk! Nem csak amiatt, mert Jakupcsek Gabriella egy fantasztikus nő, hanem azért is, mert teljesen olyan érzésünk van, miközben a könyvét olvassuk, hogy belénk lát... Hiszen mindannyiunknak vannak problémái, de tovább kell lépnünk! Meg kell oldanunk! Hogyan? Meríts erőt és ötletet Jakupcsek Gabriella könyvéből! - És te hogy vagy?
Rendeld meg most!


TOP III.

A történelmi regények mestere! Folytatódik a Kingsbridge-trilógia!

Ken Follett: A tűzoszlop - Kingsbridge-trilógia III.


Miről szól?

1558. Anglia. Stuart Mária és Tudor Erzsébet vetélkedik a trónért. Az angol katolikus arisztokrácia Mária oldalán áll, Erzsébetet, aki sokkal türelmesebb vallási kérdésekben, az anglikán egyházhoz csatlakozó protestánsok és puritánok támogatják. Erzsébet ellen uralkodása alatt számtalan merényletet kíséreltek meg - gyakran Stuart Mária támogatásával - a katolikusok, akik mellett jelentős külföldi erők is álltak. Erzsébet okos és tehetséges kémfőnöke a kingsbridge-i kereskedőcsaládból származó Ned Willard, aki a 16. század egyik legnagyobb besúgóhálózatát építi ki, és sikeresen hiúsítja meg az Erzsébet királynő ellen tervezett merényleteket. Ned Willard életének nagy szerelme a katolikus Margery Fitzgerald, akivel együtt nőtt fel Kingsbridge-ben. A lány testvére, a ravasz, okos és elszánt Rollo Fitzgerald több évtizeden keresztül sikeresen csempészi be Jean Langlais álnéven Franciaországból a képzett merénylőket. Ned Willard csak több évtized után, egy véletlen folytán jön rá, hogy tulajdonképpen sógora irányította az összes merényletet. A 16. századi Európában dúl a vallási küzdelem, Spanyolországban és a Németalföldön az inkvizició tűzzel, vassal írtja a Svájcból terjedő protestáns hitet, Párizsban a Guise hercegek a Szent Bertalan-éjen számolnak le a kálvinistákkal. Az egykor pompázatos kingsbridge-i katedrálisban viszont fehérre meszelték a falakat, és fehér galléros sötét szürke ruhában tartják istentiszteleteiket a szintén vakbuzgó puritánok. A trilógia előző részeihez hasonlóan az izgalmas, pergő cselekményen keresztül megelevenedik a 16. századi Anglia élete, de Ken Follett kitágítja a színteret: izgalmas történetek játszódnak Spanyolországban, Franciaországban és a Németalföldön is.


Szerintünk miért TOP10?

Ezt indokolni sem kell! A wales-i író - Ken Follett - a történelmi regények legnagyobb mestere! Ez kétségtelen! Ha egyszer a kezedbe veszel egy Follett könyvet úgysem fogod tudni letenni! Mondhatnánk, hogy milyen részletes az ábrázolás, vagy mennyire hűen visszaadja az adott korszak hangulatát... Ez csak szövegnek tűnne! Éld át inkább Te magad is!
Rendeld meg most!


TOP IV.

A lélek, a szeretet és a csodák szakértője!

Müller Péter: Gondviselés - Beszélgetés a sorsunkról


Miről szól?

A csodát nem kívülről küldik, hanem belülről megidézzük.

Ez egy beszélgető könyv. A sorsunkról szól. Elképzellek,
ahogy kérdezel, és továbbszövöd a gondolataimat.
Mivel sok évtizedet megéltem, kezdem már érteni
életem történetének rejtett összefüggéseit. A megvalósult
jövőmben járok. Látom, hogy hitemből, vágyaimból
és gondolataimból mi vált valóra s mi nem. A várakozás
művészetéről beszélgetünk, jövőnk sejtelmeiről, a Gondviselésről,
és főleg arról, hogy életünknek nem passzív
résztvevői, hanem aktív teremtői vagyunk.
A színházban, ahol több mint hatvan éve dolgozom, ezt a
sorsteremtő mágiát tanultam.
Igyekeztem erről a nagy kérdésről élvezetesen beszélni.
Remélem, sikerült...


MÜLLER PÉTER


Szerintünk miért TOP10?

Mondhatnátok, hogy ez a könyv már "volt" egyszer... Igen ez így van (talán 2009 körül), tényleg egy új kiadásról van szó. De ezekról a témákról, amelyeket Müller Péter "feszeget" sosem lehet eleget beszélni. Ti hogy gondoljátok?
Rendeld meg most!


TOP V.

Jég (dupla) viszkissel!

Gyuricza Péter, Kardos Ernő: A Viszkis - Igaz története napjainkig - Exkluzív interjúval 2017


Miről szól?

Az izgalmas kötet 2000-ben megjelent előzményében (A Whiskys szökésben, avagy a szabadság fogságában) az újságíró szerzők több mint 30 érintettet szólaltattak meg.

Ambrus Attila akkor még börtönben ült - 12 év után 2012 januárjában szabadult. Mi történt vele azóta? Hogyan alakult az élete? Hogyan látja a "kinti" világot? Elégedett-e a sorsával?

Egy új, izgalmas interjúval kiegészítve, amely áttekinti az elmúlt évtizedeket, az olvasó teljes képet kaphat a "Viszkis" hétköznapinak valóban nem mondható életéről - a bankrablások történetétől a börtönéveken át napjainkig.

A Viszkisről nagyszabású mozifilm is készült, melyet 2017 november végén mutatnak be.

Nyilván sokan hörögnek majd, hogy egy bűnözőről készítenek életrajzi filmet, de az a helyzet, hogy sem egy legendás építészről, sem egy aktatologató életéről nem lehet izgalmas filmet csinálni, legalábbis olyat nem, amit százezrek megnéznek. Én egy megosztó személyiség vagyok, nem pedig biodíszlet, ahogy az emberek többsége, akiknek kiskorukban megmondták, mit gondoljanak, mit tegyenek, hova álljanak.

Ambrus Attila.


Szerintünk miért TOP10?

Az utóbbi évtized egyik legismertebb bűnözője - hazánkban legalábbis - kétségkívül a Viszkis (Ambrus Attila). Olyannyira, hogy a könyv megjelenésével egyidejűleg a mozikban is elkezdték vetíteni az életéről szóló filmet. Akárcsak egy film esetén, itt sem szeretnénk "spoiler-ezni", szóval győződjetek meg Ti is arról, hogy mennyire jó kis kötet ez!
Rendeld meg most!TOP VI.

Töltsd a karácsonyt Jamie Oliverrel!

Jamie Oliver: Karácsonyi receptek


Miről szól?

Ez az impozáns könyv tizenhét év munkáját tetőzi be. A végletekig tökéletesített, csodás receptek, tippek és trükkök eredménye - otthon te is megalkothatsz bármit, ami ebben található.

Egy ilyen könyvet csak egyszer írhat meg az ember, tehát mindent meg kellett tennem azért, hogy a lehető legjobb legyen.

Megtisztelő arra gondolnom, hogy a Karácsonyi receptek is részese lehet a családok ünnepi előkészületeinek - téged is segíthet abban, hogy igazán tökéletes legyen a karácsonyi lakoma. Remélem, minden évben újra meg újra előveszed majd.

Boldog karácsonyt neked és tieidnek, tőlem és enyéimtől! - Jamie Oliver


Szerintünk miért TOP10?

Például azért is, mert Jamie Oliver mindegyik szakácskönyve bestseller, ami nem véletlen az angol srác egyszerűen imádnivaló és emellett ráadásul zseniális főzőmester is. Mi más is lehetne tehát a karácsonyfa alatt mint egy Jamie szakácskönyv? Ráadásul karácsonyi receptekkel! Kell ennél jobb?
Rendeld meg most!TOP VII.

Történetek nem csak kicsiknek!

Boldizsár Ildikó: Esti mesék a boldogságról


Miről szól?

Egyiknek a szerelem, másiknak a pénz, harmadiknak a hírnév, negyediknek az elnyert barátság, ötödiknek az, ha jót tehet valakivel - a boldogság mindenkinek mást jelent, ám a boldogság keresése mindig hasonló: izgalmas, kalandos és tanulságos.

Boldizsár Ildikó író-mesekutató ezúttal olyan meséket gyűjtött egybe, amelyek hősei akkor is boldogok akarnak lenni, ha ehhez ezer akadályt kell legyőzniük: így kerülhettek egymás mellé európai és ázsiai népmesék, valamint híres írók klasszikus művei.

Az örökké elégedetlen kis kanász, a nehéz sorsú mostohalány, a gyógyulásért bármire kész beteg király, az asszonyok szigetén rekedt királyfi vagy éppen a hiszékeny legény története mind-mind felejthetetlen esti mesék.


Szerintünk miért TOP10?

Boldizsár Ildikó amellett, hogy mesegyűjtő, meseterápiával is foglalkozik (ő a Metamorphoses Meseterápiás Módszer megalapítója is). Ez tökéletesen visszaköszön ebből a könyvből is, hiszen tényleg csupa olyan hőssel találkohatsz bennük, akik tényleg példaképként állíthatók a kicsik elé, de véleményünk szerint, nem csak nekik érdemes forgatni egyébként ezt a csodaszép könyvet, hanem a szülőknek is, hiszen anyaként, vagy apaként is sokat lehet tanulni a karakterektől.
Rendeld meg most!TOP VIII.

Vajon hogy telik a Karácsony Bogyónál és Babócánál? Most megtudhatjátok!

Bartos Erika: Bogyó és Babóca énekel


Miről szól?

A két téli meséből megtudhatjuk, milyen karácsonyi ajándékot hozott a barátainak a titokzatos Csillaglány, és hogyan ünnepelték az erdő kis lakói az év utolsó napját.

Ezt a könyvet 2-5 éves gyerekek számára ajánljuk.


Szerintünk miért TOP10?

Nem is kérdéses Bogyót és Babócát mindenki imádja, de leginkább a gyerkőcök! Tudtátok például, hogy a könyvből készült rajzfilmeknek több milliós megtekintései vannak az egyik legnépszerűbb videómegosztó portálon? Vagy például, hogy meséinek egy része Braille nyomtatásban és jelnyelven is elérhető? A történetek rendkívül aranyosak, sőt humorosak együtt tudjátok őket élvezni a csöppségekkel!
Rendeld meg most!TOP IX.

Ismerd meg 2018 elképesztő teljesítményeit!

Craig Glenday: Guinness World Records 2018


Miről szól?

A világ első számú rekordgyűjteményének új kiadása, ismét tele van hihetetlenebbnél hihetetlenebb eredményekkel, mutatványokkal, a legújabb tudományos vívmányokkal, és a legcsodálatosabb sporteredményekkel. Több mint 3000 új és naprakész rekorddal, valamint 1000 szemkápráztató fotóval az idei kötetben több ezer új számadat, tény és megdöbbentően új különlegesség található. Rohanj végig a bolygó legcsodálatosabb helyein a legnagyobb mocsaraktól kezdve a Föld legmélyebb vidékeiig. Tudd meg, mi történik, amikor egy polip kezébe Rubik-kockát adsz, és hogy miért kellene mindenkinek gumiszalaggal védekeznie a krokodilok ellen! Szerkesztőink továbbá inspirációt merítettek a – képzeletbeli és valós – szuperhősök világából is, úgyhogy keressétek meg a kedvenc köpenyes képregényhőseiteket bemutató fejezetünket! Olyan rekordereket is megismerhettek, mint a kanadai erőemelő lelkész, aki el tudott húzni egy óriásrepülőt, de olvashattok egy valódi kiborgról is, aki a technológia segítségével élesíti az érzékeit. Sok mindent megtudhattok a szuperhősök tudományáról, mint például azt, hogy ha életre kelnének, ki lenne közülük a leggyorsabb és a legerősebb, és ki nyerne bunyót Superman, Batman, Hulk és Dr. Strange közül. A leghosszabb kanapé hosszabb-e, mint a leghosszabb vonat? A legmagasabb húsvéti tojás nagyobb-e, mint a legmagasabb hóember? Az idei kötet tele van infografikákkal, amelyek a legizgalmasabb „leg”-eket fedezik fel – a leghosszabbat, a legmagasabbat, a leggyorsabbat és a legnehezebbet. Körbevesznek minket a szuperhősök, akik mindennap megteszik a legfantasztikusabb dolgokat, és csupán egyetlen könyvből tudhattok meg ennyi lenyűgöző tényt róluk – a Guinness Rekordok könyve 2018-as kiadásából!


Szerintünk miért TOP10?

Erre a könyvre tényleg csak azt tudjuk mondani mi is (röviden), hogy: Elképesztő! (Milyen furcsa dolgokban lehet rekordot/rekordokat felállítani...)
Rendeld meg most!TOP X.

Könyv egy élő legendáról! Ismerd meg még jobban Fa Nándort!

Fa Nándor: Magad, uram


Miről szól?

Egy élő legenda, a legsikeresebb hazai vitorlázó, az első magyar, aki saját kezűleg épített hajójával körülkerülte a Földet.

Fa Nándor mindig az ár ellen hajózott - keményen dolgozó szülők negyedik gyermekeként határozta el, hogy megvalósítja álmát, és a körülmények dacára a világ legjobb vitorlázóival küzd meg az óceánokon.

Ez a keményfejűség tette aztán eredményes sportolóvá, minden kudarcon túllépő hajóssá, sikeres üzletemberré - a maga urává. Saját szavaival elmesélt története követendő példa mindazoknak, akik úgy döntenek: soha nem adják fel.

Amikor közvetlenül az elhajózás előtt beszélgettem Anyámmal, azt mondta nekem:

"Ide figyelj, fiam! Tudom, hogy téged nem lehet megváltoztatni, visszatartani nem is akarlak, nem is tudlak. Nem értem, miért és hova mész, de remélem, te legalább tudod. Nekem ez olyan, mint amikor annak idején a testvéreim és Apám elmentek a háborúba. Úgy voltunk vele, hogy vagy megjönnek, vagy nem. Most veled is így vagyok: vagy megjössz, vagy nem."


Szerintünk miért TOP10?

Fa Nándor egy élő legenda! Ez kétségtelen! Valószínűleg, nincs is olyan ember Magyarországon aki ne ismerné a nevét. Azt szokták mondani, hogy a magyar lovas nemzet, de úgy tűnik hajósnak is kiváló! Ajánljuk mindenkinek, aki szeretné még jobban megismerni ezt a fantasztikus embert, aki amellett, hogy kiváló sportember, még sikeres üzletember is.
Rendeld meg most!


Személyesen vennéd át a rendelésed?
Így juthatsz el a GÉNIUSZ KÖNYVÁRUHÁZBA!

Nyomj egy LIKE-ot, ha tetszik a webáruházunk!

+ Csatlakozz a FACEBOOK OLDALUNKHOZ!
Ehhez, csak kattints ide!


Géniusz Könyváruház - Minden könyvben géniusz!
WWW.GENIUSZ.HU | INFO@GENIUSZ.HU | +36 (46) 412-878